Islandsk dessert
Denne fedtfattige og friske dessert er inspireret af en rejse til Island.
2 æggehvider
3 spsk. lys rørsukker
2 tsk. vaniliesukker
5 dl. skyr
1 bundt rabarber
150 g. lys rørsukker
2 skiver rugbrød
1 spsk. brun faring
Lav en rabarberkompot. Skær rabarbarstænglerne i mindre stykker og kog dem ved svag varme sammen med 150 g. sukker. Ca. 15-20 min. Lad kompotten afkøle.
Blend rugbrød med brun farin til en "raspagtig" konsistens og bag det i ovenen ved 150 gr. i 15-20 min. Lad det afkøle.
Pisk æggehvider med sukker og vaniliesukker i en røremaskine. Pisk 5-10 minutter til massen bliver lidt sej. Vend den med skyr.
Server det hele på portionstallerkner. Brug evt. en sprøjtepose så du kan forme "skyen" som en lille vulkan. Arranger rabarbaren som flydende lava og rugbrødsdrys som aske.
2 æggehvider
3 spsk. lys rørsukker
2 tsk. vaniliesukker
5 dl. skyr
1 bundt rabarber
150 g. lys rørsukker
2 skiver rugbrød
1 spsk. brun faring
Lav en rabarberkompot. Skær rabarbarstænglerne i mindre stykker og kog dem ved svag varme sammen med 150 g. sukker. Ca. 15-20 min. Lad kompotten afkøle.
Blend rugbrød med brun farin til en "raspagtig" konsistens og bag det i ovenen ved 150 gr. i 15-20 min. Lad det afkøle.
Pisk æggehvider med sukker og vaniliesukker i en røremaskine. Pisk 5-10 minutter til massen bliver lidt sej. Vend den med skyr.
Server det hele på portionstallerkner. Brug evt. en sprøjtepose så du kan forme "skyen" som en lille vulkan. Arranger rabarbaren som flydende lava og rugbrødsdrys som aske.


Kommentarer
Send en kommentar