Falske fiskefrikadeller (vegetariske)
Eller - vegetariske blomkålsdeller med remouladesalat
Fisk er godt. Men blomkål er også godt. Og i disse frikadeller udgør blomkål hovedingrediensen og erstatter altså fisken. Det lyder måske lidt kedeligt, men jeg garanterer en succes. Især hvis dellerne får følgeskab af den hjemmelavede remoulade, en citronbåd og en kvist frisk dild.
- 1 helt blomkålshoved (eller to poser frosne blomkålsris)
- 1-2 løg afhængig af størrelse
- 2 tsk. Grøntsagsbouillon-pasta (fx Herbamare)
- 30 g. parmesanost
- 3 hele æg
- 2 dl. rasp.
- 1 spsk. loppefrøskaller
- 2 tsk. tørret dild
- 2 tsk. salt
- peber
Bland æg, loppefrøskaller, parmesan og rasp i en skål og lad det hvile mens du forbereder de øvrige ingredienser. Riv løgene på rivejernets grove side og sauter løgene i olie på en pande. Tilsæt bouillonpastaen, dild salt og peber. Lad løgene køle lidt af inden du blander dem med de øvrige ingredienser.
Blomkålshovedet befries for blade og rives på rivejernets grove side og tilsættes og "farsen". Du kan istedet anvende blomkålsris, 700 g. svarer til et stort blomkålshoved. De frosne "ris" optøs og væden dryppes fra i et dørslag.
"Farsen" hviler en halv times tid inden den formes til frikadeller og steget i olie ved middel varme. Vend dem kun én gang under stegningen.
Remouladesalat
- Fire syltede drueagurker
- En halv fennikel
- Et æble
- Tre spsk. mayonnaise
- Tre spsk. creme fraiche, 38%
- Fem spsk. findelt pickles
Mayonnaise, creme fraiche og pickles røres sammen.
Agurker, fennikel og æble skæres i små tern og tilsættes.


Kommentarer
Send en kommentar