Indisk spinat kylling

Retten er inspireret af butter chicken men tilsat en masse spinat og citron.


Til fire personer skal du bruge:

  • 500 g. kyllingbrystfilet eller udbenet kyllinglår.
  • 3 mellemstore løg i skiver
  • 500 g. frossen helbladet spinat
  • en citron
  • 2 dl. yoghurt
  • 1 dl. creme fraiche 38%
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. grøntsagsbouillon pasta (fx Herbaramare)
  • Rapsolie til stegning

Kyllingen skæres i mindre stykker og marineres i yoghurten tilsat alle krydderierne samt salt. Det kan være en god idé, at lade kyllingen marinere et døgns tid inden du laver retten. Steg kyllingestykkerne i en tykbundet gryde i rigelig olie. Tag kyllingen og af gryden og sæt det til side. Steg skiveskårede løg i gryden. Tilsæt evt. ekstra olie. Når løgene er klare tilsættes spinaten sammen med hakket hvidløg og en halv citron skåret i tynde skiver (inkl. skallen). Lad det simre 30 minutter hvorefter du tilsætter grøntsagsbouillon og creme fraiche. Lad det koge op og tilsæt kyllingen. Det hele trækker ved svag varme 10-15 minutter. Server retten med ristede cashewnødder og ris.

Kommentarer

Populære opslag