Svampesuppe

 Cremet suppe som sagtens kan serveres som et aftensmåltid.

Du skal bruge:

  • 1 kg. svampe, fx østershatte og champignon.
  • 1 løg
  • 1 porre
  • 1 fed hvidløg
  • lidt olivenolie
  • 1 l. grøntsagsbouillon (gerne Harbermare)
  • 2 skefulde fed creme fraiche
  • salt og peber
Svampene renses og skæres i skiver. Steg dem ved høj varme og tilsæt først olivenolie når svampene har smidt så meget væske, at omtrent fylder halvdelen i gryden. Tilsæt også hakket løg og porre og lad det stege blankt inden du tilsætter hvidløg og bouillon. Inden du tilsætter løg og porre, kan du vælge at tage en mindre portion af svampene til side, som du kan tilsætte igen lige inden servering.
Lad suppen simre et kvarters tid hvorefter du blender den med stavblender. Smag til med salt og peber og rør creme fraiche i. Samt de tilsidesatte svampe.
Suppen kan serveres med en delikat persilleolie og brødcroutoner.

Kommentarer

Populære opslag