Dadelmuffins

En kage helt uden mel, sukker og smør. Lyder det lidt kedelig, så prøv denne opskrift og bliv overrasket. Sød, svampet og samtidig sund. Kagen fungerer også fint som en dessert serveret med is eller sorbet. 

Idéen er at du blender alle ingredienser og bager i muffins-forme. Bortset fra chokolade og valnødder som jeg foretrækker at hakke groft med en kniv.

Min erfaring er dog, at blenderen kan blive overbelastet og at det derfor er bedst at blende mandlerne for sig selv, derefter blender ud de øvrige ingredienser hvorefter du rører det hele sammen i en skål.

  • 250 g. mandler 
  • 15 mellemstore og udstenede dadler blendes sammen med
  • 3 æg
  • 1 spsk. frøskaller eller chiafrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 1 tsk. kanel

Derudover skal du tilsætte:
  • 100 g. mørk chokolade, groft hakket
  • 100 g. valnødder, groft hakket

Det heles røres blandes med hakket mørk chokolade og hakkede valnødder.

Dejen hældes i muffinsforme og bages 20 minutter ved 180 gr.

Der bliver 12-15 kager ud af denne portion.

Kommentarer

Populære opslag