Asparges suppe

April og maj er højsæson for hvide asparges. Jeg foretrækker dem dampede med hollandaise og måske en håndfuld håndpillede rejer. Aspargessuppen er et fint alternativ og i denne udgave helt anderledes delikat end det skrub-af-suppe, man blev budt til familiefester i 80'erne. 

Til 4 personer skal du bruge:

  • To bundter friske hvide asparges
  • Èt bundt grønne asparges
  • Ét løg, hakket
  • Èn citron
  • To æggeblommer
  • Èn dl. creme fraiche 38%
  • 3-4 dl. grønsagsbouillon
  • Hvid peber
  • Håndpillede rejer og dild til afpyntning.

De hvide asparges skrælles og den nederste ca. 1 cm af stilken skæres bort. De skrællede asparges skæres i stykker af 1-2 cm. Men gem toppene til senere. Aspargesstykkerne sauteres sammen med det hakkede løg i smør, tilsæt bouillon, citronskal og saft af én citron og lad det simre et kvarters tid. Herefter blendes suppen og der tilsættes creme fraiche. Kog op og smag til med hvid peber. Toppene af de hvide asparges blancheres 5 minutter sammen med de grønne asparges, som er skåret i længder svarende til toppene af de hvide. Husk at den nederste del af de grønne asparges skal knækkes af, de er for trevlede.

Anret suppen i en dyb tallerken, top op med de blancherede stykker af hvide aspargestoppe og grønne asparges. Tilsæt en håndfuld håndpillede rejer og pynt af med dild.

Kommentarer

Populære opslag