Moussaka

Der findes formentlig ligeså mange opskrifter på moussaka som der er regioner i Grækenland. Denne opskrift er inspireret af Rick Stein. Moussaka er en mættende og hyggelig ret, server den eventuelt med en klassisk græsk salat.

Til "kødsovsen" skal du bruge:

  • 500 g. hakket lammekød (eller oksekød)
  • 2-3 mellemstore løg
  • 5 fed hvidløg
  • 800 g. hakkede flåede tomater
  • To spsk. tomatpure
  • En tsk. kanel
  • To tsk. allehånde
  • Et laurbærblad
  • Salt og peber
  • Oliveolie til stegning

Brun kød og løg i olie, tilsæt alle andre ingredienser og lad det simre 10-15 minutter.

Forbered auberginer og kartofler, inden du laver mornaysaucen.

  • To auberginer skåret på langs i 1½ cm. tykke skiver
  • Tre bagekartofler skåret på langs i 1½ cm tykke skiver.
  • To liter rapsolie

Kartofler og aubergine koges i olie v. 160 gr. Start med kartoflerne. Begge dele må gerne tage lidt farve, men behøver ikke at være kogt møre. Læg det på fedtsugende papir efter kogning.

Mornaysauce:

  • 75 g. smør
  • 75 g. hvedemel
  • ½ l. kogende vand
  • 150 g. creme fraiche 38% eller fløde
  • En hel revet muskatnød
  • En tsk. salt
  • To æg
  • 75 g. revet ost (lagret fastost)

Smelt smør og tilsæt muskatnød og hvedemel. Rød et par minutter inden du tilsætter kogende vand, lidt ad gangen. Når sovsen er jævn og grødagtig, tilsættes cremefraiche og salt. Giv den et opkog og lad den hvile lidt inden du rører æg os ost i.

Nu er du klar til at samle det hele i et ildfast fad. Kartoflerne i bunden, herefter kødsovs, auberginer lægges næstøverst og til sidst mornaysauce. Drys evt. lidt ost over inden du bager den ved 180 gr. i 40 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den trække 15 minutter inden den er klar til servering.


Kommentarer

Populære opslag