Gule ærter med friterede løgringe (vegansk)
Hvis du ligesom mig, er vokset op med gule ærter som en grynet suppe med kogt flæsk, der mestendels blev serveret til jagtselskaber og generalforsamlinger, så forstår jeg din skepsis. Men giv lige denne suppe en chance. Mine voksne sønner kalder den fremragende, grænsende til sublim.
De gule flækærter indeholder 22% protein, hvilket er højere proteinindhold end i kikærter. Derfor er gule ærter meget velegnet i en vegansk kost. Denne suppe er da også 100% vegansk.
Suppen består af:- 2 store løg
- Et halvt Hokkaido græskar
- En stor kartoffel
- 5 fed hvidløg
- 250 gr. gule flækærter
- 1,2 dl. grøntsagsbouillon
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- En smule tørret chili
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. lagereddike
Løg steges ved middel varme i olie til de er blanke, tilsæt alle de øvrige ingredienser og lad det koge ved svag varme i 45 minutter. Herefter blendes suppen med en stavblender inden den serveres.
Som tilbehør kan friterede løgringe varmt anbefales. De er nemme at lave og giver et sprødt og salt bidrag til den krydrede suppe.
Friterede løgringe består at løgringe der lægges i koldt vand, inden de dryppes af og overhældes med mel. Herefter friteres de i vegetabilsk olie (150-160 grader) til det er gyldne. Læg dem til afkøling på fedtsugende papir. Giv dem et drys flagesalt lige inden servering.



Kommentarer
Send en kommentar