Risotto med linser og hokkaido
Denne risotto er en fortolkning af den klassiske italienske ret. Den er vegansk, hvis man altså fravælger osten. Den har masser af smag og protein. Hurtig at tilberede som en hverdagsret.
Risotto med linser, Hokkaido, græskarkerner og pekannødder. Du skal bruge:
- ½ hokkaido skrællet og skåret i mindre stykker
- 1 stort løg (eller to mindre)
- 3 fed hvidløg
- 350 g. risotto ris
- 50 g. grønne puy linser
- 50 g. ristede græskarkerner
- 75 g. ristede pekannødder
- Olivenolie
- 1 liter kraftig grøntsagsfond
- En håndfuld hakket persille
- Evt. parmesanost til topping
De hakkede løg steges blanke i en gryde med rigeligt olie. Hokkaido, hvidløg og linser tilsættes og røres rundt mens det trækker olie. Sænk varmen så du undgår at risene brænder på. Tilsæt bouilonen, det hele på en gang. Læg et tungt låg over gryden og lad risottoen koge ved mellem varme i ca.15 minutter. Derefter tilsættes græskarkerner, persille og pekannødder. Konsistensen af risottoen er helt afgørende. Der findes intet værre end en klistreret, klumpet risotto. Smag på risen undervejs i processen. Den skal være "al-dente", altså med lidt bid i. Risottoen skal have konsistens som en tynd havregrød når den serveres i dybe tallerkner. Den spises omgående og må ikke holdes lun i gryden inden den serveres, i så fald bliver den klistret. Top med parmesanost og et lille drys persille.
Bemærk at mange sværger til at risotto skal koges under konstant omrøring og langsom tilsætning af fond. Det er en misforståelse, i værste fald rent snobberi. Tilsæt rigeligt fond/bouillon på en gang, læg låg på gryden og lad det simre til risene er "al-dente".



Kommentarer
Send en kommentar