Baklava
Baklava
Baklava er en mellemøstlig kage. Jeg har smagt den i flere udgaver, fælles for alle har været den påtrængende sødme. Jeg forsøgt at udvikle en udgave med mindre sukker. Men sød, det skal den være. Det er ikke en kage man spiser store mængder af. Snarere et lille stykke til en kop kaffe.
Du skal bruge filodej. Den finder du hos de fleste indvandrekøbmænd. Hvor også de øvrige indgredienser fås.
200 g. valnødder
200 g. mandler
200 g. pistacienødder
200 g. hasselnødder
Som alle hakkes groft. Gerne i en blender.
Så tilsætter du 100 g. akaciehonning.
Filodejen lægges sammen lagvis med smeltet smør imellen. (du pensler det på).
Filodej er nem at arbejde med. Men hvis den ligger for længe og dermed bliver tør, så begynder den at revne. Man kan lægge et fugtigt viskestykke på undervejs.
Du skal starte med 4 lag filodej lagt sammen til ét, med smør imellem. Læg det i et ildfast fad, foret med bagepapir. Størrelsen i retning af et A4 papir eller lidt større. Herpå fordeler du halvdelen af nødemassen. Så lægger du 3 lag filodej (også med smør imellem) og fordeler resten af nøddemassen. Så igen 3 lag filodej (med smør). Som afslutning. Og du pensler med smør på det øverst lag.
Bag den ved 150 grader i en time. Eller til den er gylden på overfladen. Mens den stadig er varm, overhælder du den med følgende:
Opvarm 200 g. akaciehonning i en gryde sammen med saften af ½ citron og 1 spsk. rosenvand. (det får du også hos indvandrekøbmanden).
Sæt den til afkøling. Når den er afkølet skærer du den i mindre kvadrater med en skarp kniv.
Baklava er en mellemøstlig kage. Jeg har smagt den i flere udgaver, fælles for alle har været den påtrængende sødme. Jeg forsøgt at udvikle en udgave med mindre sukker. Men sød, det skal den være. Det er ikke en kage man spiser store mængder af. Snarere et lille stykke til en kop kaffe.
Du skal bruge filodej. Den finder du hos de fleste indvandrekøbmænd. Hvor også de øvrige indgredienser fås.
200 g. valnødder
200 g. mandler
200 g. pistacienødder
200 g. hasselnødder
Som alle hakkes groft. Gerne i en blender.
Så tilsætter du 100 g. akaciehonning.
Filodejen lægges sammen lagvis med smeltet smør imellen. (du pensler det på).
Filodej er nem at arbejde med. Men hvis den ligger for længe og dermed bliver tør, så begynder den at revne. Man kan lægge et fugtigt viskestykke på undervejs.
Du skal starte med 4 lag filodej lagt sammen til ét, med smør imellem. Læg det i et ildfast fad, foret med bagepapir. Størrelsen i retning af et A4 papir eller lidt større. Herpå fordeler du halvdelen af nødemassen. Så lægger du 3 lag filodej (også med smør imellem) og fordeler resten af nøddemassen. Så igen 3 lag filodej (med smør). Som afslutning. Og du pensler med smør på det øverst lag.
Bag den ved 150 grader i en time. Eller til den er gylden på overfladen. Mens den stadig er varm, overhælder du den med følgende:
Opvarm 200 g. akaciehonning i en gryde sammen med saften af ½ citron og 1 spsk. rosenvand. (det får du også hos indvandrekøbmanden).
Sæt den til afkøling. Når den er afkølet skærer du den i mindre kvadrater med en skarp kniv.


Kommentarer
Send en kommentar