Den spanske appelsinkage

Med masser af friske appelsiner og mandler. Og rom.

Du skal bruge en blender.
Og ned i den smider du følgende:

300 g. mandler som blendes groft (ikke til mandelmel)
hæld dem over i en skål og tilsæt følgende:
150 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
300 g. rørsukker
100 g. smeltet smør

Så skal du bruge blenderen igen. For nu blender du 5 pillede appelsiner og revet skal af den ene. derefter hælder du det hele op i skålen til de øvrige indgredienser.
Rør det sammen og hæld det over i en springform hvor du har beklædt bunden med bagepapir. (eller smurt den med smør).
Du tænker måske at dejen virker meget flydende. Kan den overhovedet bage til en fast form? Ja det kan den. Men den bliver dejlig svampet.

Den skal bages ved 175 gr. i ca. 1 time og 15 minutter. Tjek den med en gaffel, for om den er gennembagt.

Og nu kommer tricket.
Rør 150 g. flormelis med en god mørk rom. Smør den meget flydende glasur på den varme kage og sæt den tilbage i ovnen. Bag den 10 minutter yderligere.
Og spis den med græsk youghurt rørt med vanilie og en anelse flormelis.


Kommentarer

Populære opslag