Falafel

Falafel er en genial spise. Sammen med salat, i et pitabrød eller en sandwich.
Falafel er sund mad, billig og velsmagende.
Drop halvfabrikata. Pulverprodukter eller kikærter på dåse. For de er nemme at lave fra bunden. Du skal blot planlægge i god tid. Det er måske den største udfordringer for mange travle børnefamilier i dag. Mange køber ind til dagens måltid efter arbejde, og suser hjem og brygger noget hurtigt sammen. Det er min erfaring, at man får mere ro i køkkenet og i hverdagen, hvis man er lidt foran i planlægningen. Somme tider kan det gøre en stor forskel, blot at have købt ind dagen i forvejen, så man fx kan lægge kød i marinade aftenen forinden, eller røre en dej sammen, der kan hæve og udvikle sig, i et smagsvenligt tempo. Det handler ikke om at købe stort ind til hele ugen. Men bare at være lidt på forkant.

Falafel består af kikærter der skal udblødes. Læg kikærterne i en skål med rigeligt koldt vand om morgenen, inden du suser ud af døren.

Opskrift:
300-400 g. tørrede kikærter
2 fed finthakket hvidløg
1 stort revet løg
Revet skal og saft af en ½ citron
1 tsk. tørret koriander
1 tsk. tørret spidskommen
1 spsk. salt
1 tsk. natron
hakket dild
Olie til stegning, fx vindruekerneolie

Kikærterne udblødes i koldt vand i mindst 8 timer.
Vandet hældes fra og ærterne blendes til "mel", som røres sammen med de øvrige indgredienser. De formes med en ske til boller på størrelse med valnødder.
Koges i olie til de er gyldne.

PS: jeg har set opskrifter, hvor man koger kikærterne først. Lad vær med det.

Kommentarer

Populære opslag