Falafel
Falafel er en genial spise. Sammen med salat, i et pitabrød eller en sandwich.
Falafel er sund mad, billig og velsmagende.
Drop halvfabrikata. Pulverprodukter eller kikærter på dåse. For de er nemme at lave fra bunden. Du skal blot planlægge i god tid. Det er måske den største udfordringer for mange travle børnefamilier i dag. Mange køber ind til dagens måltid efter arbejde, og suser hjem og brygger noget hurtigt sammen. Det er min erfaring, at man får mere ro i køkkenet og i hverdagen, hvis man er lidt foran i planlægningen. Somme tider kan det gøre en stor forskel, blot at have købt ind dagen i forvejen, så man fx kan lægge kød i marinade aftenen forinden, eller røre en dej sammen, der kan hæve og udvikle sig, i et smagsvenligt tempo. Det handler ikke om at købe stort ind til hele ugen. Men bare at være lidt på forkant.
Falafel består af kikærter der skal udblødes. Læg kikærterne i en skål med rigeligt koldt vand om morgenen, inden du suser ud af døren.
Opskrift:
300-400 g. tørrede kikærter
2 fed finthakket hvidløg
1 stort revet løg
Revet skal og saft af en ½ citron
1 tsk. tørret koriander
1 tsk. tørret spidskommen
1 spsk. salt
1 tsk. natron
hakket dild
Olie til stegning, fx vindruekerneolie
Kikærterne udblødes i koldt vand i mindst 8 timer.
Vandet hældes fra og ærterne blendes til "mel", som røres sammen med de øvrige indgredienser. De formes med en ske til boller på størrelse med valnødder.
Koges i olie til de er gyldne.
PS: jeg har set opskrifter, hvor man koger kikærterne først. Lad vær med det.
Falafel er sund mad, billig og velsmagende.
Drop halvfabrikata. Pulverprodukter eller kikærter på dåse. For de er nemme at lave fra bunden. Du skal blot planlægge i god tid. Det er måske den største udfordringer for mange travle børnefamilier i dag. Mange køber ind til dagens måltid efter arbejde, og suser hjem og brygger noget hurtigt sammen. Det er min erfaring, at man får mere ro i køkkenet og i hverdagen, hvis man er lidt foran i planlægningen. Somme tider kan det gøre en stor forskel, blot at have købt ind dagen i forvejen, så man fx kan lægge kød i marinade aftenen forinden, eller røre en dej sammen, der kan hæve og udvikle sig, i et smagsvenligt tempo. Det handler ikke om at købe stort ind til hele ugen. Men bare at være lidt på forkant.
Falafel består af kikærter der skal udblødes. Læg kikærterne i en skål med rigeligt koldt vand om morgenen, inden du suser ud af døren.
Opskrift:
300-400 g. tørrede kikærter
2 fed finthakket hvidløg
1 stort revet løg
Revet skal og saft af en ½ citron
1 tsk. tørret koriander
1 tsk. tørret spidskommen
1 spsk. salt
1 tsk. natron
hakket dild
Olie til stegning, fx vindruekerneolie
Kikærterne udblødes i koldt vand i mindst 8 timer.
Vandet hældes fra og ærterne blendes til "mel", som røres sammen med de øvrige indgredienser. De formes med en ske til boller på størrelse med valnødder.
Koges i olie til de er gyldne.
PS: jeg har set opskrifter, hvor man koger kikærterne først. Lad vær med det.


Kommentarer
Send en kommentar