Passionsfrugttærte

Jeg fik tærten på en af Gordon Ramseys mange restauranter. Den var en del af dessertsymfoni. Tærten var det syrlige modspil akkompagneret af is og chokolade i forskellige variationer.
Den giver lidt udfordringer i køkkenet, men har du lært den, kan den varieres over mange frugttemaer.

Tærtebund
Rør en tærtedej bestående af:
·         125 g blødt smør
·         90 g. sukker
·         250 g. hvedemel
·         1 æg
·         1 tsk. Vaniljesukker
·         En anelse salt





Dejen røres til den lige akkurat hænger sammen. Stilles på køl ½ times tid.
Rulles ud med kagerulle (fx på et stykke bagepapir, så den ikke hænger i)
En tærteform fores med dejen og bages ved 200 gr.
For at undgå luftbobler, eller at kanten glider ned under bagning, kan man fylde tærtebunden med bønner under bagningen. Eller fore den med et stykke bagepapir og fx sætte rammen fra en springform ind i tærten inden bagning.
Den skal bage ca. 15 min. Eller til kanten begynder at blive gylden.
Når bunden er bagt og delvis nedkølet, pensles/smøres den med mørk chokolade. Den sættes til afkøling.

Passionsfrugtfyld:

·         6 modne passionsfrugter (rynkede)
·         3½ dl. Appelsinjuice
·         200 gr. Sukker
·         2 dl. piskefløde
·         6 æg
Passionsfrugterne halveres og indmaden skrabes ud i en gryde med en ske.
Appelsinjuicen tilsættes og det koges ind til halv mængde. (nyd duften undervejs) Tilsæt sukkeret. Når sukkeret er opløst, sigtes frugtsaften gennem en si. Rør i sien med en ske, for at så meget som muligt passeret igennem. Når frugtsaften er delvis (eller helt) afkølet, tilsættes fløden og æggene. Det hele sigtes igen og massen hældes på tærtebunden.

Det er en god idé, at sætte tærtebunden ind i ovnen, inden fyldet hældes på. Det skvulper nemt over.
Tærten bages nu ved 140 gr. I ca. 50 min. Tjek evt. med en gaffel. Hvis der hænger noget ved, skal det være grynet og ikke flydende.
Tærten serveres afkølet. Man kan ”pynte” den ved at drysse sukker over og smelte det med en gasbrænder.
Server med fx græsk yoghurt eller creme fraiche. Evt. tilsat vanilje og en anelse sukker.

Kommentarer

Populære opslag